Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Bietentaart met mierikswortelcrème

Een reactie plaatsen

bietentaart met mierikswortel bewerkt

Deze bietentaart ziet er prachtig uit en smaakt verrukkelijk. Het is een fantastisch vegetarisch voorgerecht voor 4-6 personen. Handig is dat je het al een dag van tevoren kunt maken.

Wij aten het met Kerst. Het recept zat bij De Kerstkrat 2015 van De Krat.

Ingrediënten:

  • 500 gram gekleurde bieten
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 eetlepel mierikswortel, geraspt
  • dille
  • 1 zakje bietenbladsla/snijbiet
  • 2 theelepels rode wijnazijn
  • zout en peper
  • een springvorm van 18-20 cm doorsnede

Kook de bietjes in de schil in ongeveer 45 minuten gaar (afhankelijk van de grootte van de bietjes, snijd grote bieten doormidden). Laat ze afkoelen en verwijder dan de schilletjes. Snijd alle bietjes in dunne plakjes van max. 0,5 cm, met een mandoline of in de keukenmachine.

Meng de crème fraîche en de mierikswortel, de azijn en wat zout. Smeer de taartvorm licht in met olijfolie. Leg een laag bietjes in één kleur in de vorm. Smeer er een dun laagje mierikswortelcrème over en bedek weer met een laagje bieten van een andere kleur. Ga zo door tot de bietjes helemaal op zijn. De mierikswortelcrème die over is kun je er later los bij serveren.

Leg een plat bord op de taart en zet er wat zwaars op zodat de taart een beetje druk krijgt. Zet hem tot gebruik in de koelkast (liefst een uur of meer).

Haal de taart uit de vorm door de ring te verwijderen. Bestrooi de taart met een beetje dille. Snijd de taart in stukken en leg op bordjes. Garneer met wat bietenbladsla, aangemaakt met wat olie en azijn, en met een schepje mierikswortelcrème.

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s