Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Stroganoff van kastanjechampignons en sjalotjes

Een reactie plaatsen

stroganoff bewerkt

Deze stroganoff is heerlijk. En houd je een restje over dan is dat geen probleem, want de tweede dag smaakt het nog beter!

Het recept komt uit “De zon op je bord” van Jolande Burg.

Ingrediënten:

  • 500 gram sjalotjes of pareluitjes
  • 800 gram kastanjechampignons (of andere stevige paddenstoelen, zoals portobello)
  • 3 eetlepels boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 400 ml water
  • 1 – 2 bouillonblokjes (ik vond één voldoende)
  • 2 borrelglaasjes wodka (ik verving dit door rode wijn, ook erg lekker!)
  • 2 theelepels tabasco
  • 200 ml room
  • witte peper
  • peterselie, fijngehakt, voor garnering
  • zout

Schil de sjalotjes en snijd de grote doormidden.

Snijd de champignons in even grote stukken. Smelt de boter in een braadpan en bak de sjalotjes 3 minuten en voeg dan de champignons toe. Bak de paddenstoelen bruin, voeg dan de knoflook en paprikapoeder toe en bak dit even mee. Doe de tomatenpuree erbij en bak deze kort mee. Schenk het water erbij, verkruimel de bouillonblokjes erboven en laat dit 10 minuten pruttelen.

Voeg de wodka/wijn, tabasco en room toe zodat er een mooie, bruinoranje saus ontstaat. Voeg eventueel nog wat water toe. Breng zo nodig op smaak met peper en zout. Bestrooi met peterselie en serveer.

Lekker met rijst of aardappelpuree en met een groene salade en/of sperziebonen.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s