Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

quinoasalade met kruiden en walnoten

Een reactie plaatsen

quinoasalade met kruiden en walnoten bewerkt

Een erg lekkere maaltijdsalade, met quinoa, venkel, bleekselderij, walnoten en veel kruiden. De salade is eenvoudig en snel te bereiden. Ik koos voor rode quinoa, maar je kunt de salade ook maken met bulgur, volkoren (reuzen-)couscous of zilvervliesrijst. Wij aten er falafelballetjes bij.

Het recept komt uit Veg van Hugh Fearnley-Whittingstall.

Ingrediënten:

  • 2 theelepels komijnzaadjes
  • 1 theelepel venkelzaadjes
  • 4-5 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 1 venkelknol, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • geraspte schil en sap van 1 citroen
  • 200 gram (rode) quinoa of ander graan of rijst
  • bosje bladpeterselie, gesneden
  • bosje bieslook, gesneden
  • bosje dragon (eventueel), gesneden
  • 75 gram walnoten, licht geroosterd en grof gehakt
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Doe de komijn- en venkelzaadjes in een droge koekenpan en rooster een paar minuten op middelhoog vuur, tot de geur vrijkomt. Doe ze in een vijzel, laat afkoelen en stamp ze tot poeder.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de ui, bleekselderij, venkel en knoflook op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten, tot de groente zacht is maar nog wel een bite heeft. Haal van het vuur en voeg de fijngemalen zaden en de citroenschil toe.

Kook de quinoa in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat goed uitlekken en vermeng met het groentemengsel. Laat afkoelen.

Roer er het citroensap door, de kruiden, walnoten en veel zout en peper. Vlak voor je het gerecht opdient, roer je er nog wat extra vergine olijfolie door om de couscous iets vochtiger te maken – en misschien ook nog wat citroensap.

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s