Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Speltotto of gortotto met koolraap

Een reactie plaatsen

gortotto met koolraap bewerkt

Deze nep-risotto met koolraap  is gemaakt met parelgort en smaakt heerlijk! In plaats van parelgort kun je ook spelt gebruiken.

Het recept komt uit Veg van Hugh Fearnley-Whittingstall.

Ingrediënten:

  • 1 liter groentebouillon
  • 20 gram boter
  •  2 eetlepels olijfolie
  • 2 middelgrote uien, gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 350 – 450 gram koolraap, geschild en in blokjes van 1 cm
  • 300 gram spelt of parelgort
  • flinke hand peterselie, fijngesneden
  • 50 gram Parmezaanse kaas, harde geitenkaas of andere harde kaas, geraspt, plus iets extra voor eroverheen
  • paar raspjes nootmuskaat
  • zout en versgemalen zwarte peper

Houd de bouillon op een laag vuurtje zachtjes aan de kook.
Smelt de boter en de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Doe de ui erin en fruit 10 minuten, al roerend, tot de ui zacht is. Voeg de knoflook en de koolraap toe en roer een paar minuten door.

Doe dan de gort of spelt in de pan en roer een paar minuten, zodat alle granen bedekt zijn met boter en olie.

Nu voeg je steeds een kwart van de bouillon toe, zoals je ook bij risotto doet. Roer veel en voeg pas nieuwe bouillon toe als de vorige is geabsorbeerd. Na ongeveer 25 – 30 minuten moet alle bouillon gebruikt zijn en moet de gort of spelt gaar zijn, maar ook nog een beetje bite hebben. De koolraap zal dan ook helemaal gaar zijn.

Roer de peterselie en de geraspte kaas erdoor. Voeg zout, veel zwarte peper en een paar raspjes nootmuskaat toe. Dien op, met extra geraspte kaas eroverheen.

Een knapperige groene salade is hier lekker bij.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s