Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Winterse tuinbonen-minestronesoep

Een reactie plaatsen

Tuinbonensoep bewerkt

Een erg lekkere én eenvoudig winterse minestronesoep! Met tuinbonen, doperwtjes, bleekselderij, aardappel, prei en paddenstoelen.

Het recept vond ik in het Magazine Hallo van Jumbo.

Ingrediënten:

  • 3 groentebouillontabletten
  • ongeveer 225 gram tuinbonen, diepvries
  • ongeveer 225 gram tuin-/doperwtjes, extra fijn, diepvries
  • 250 gram prei, fijngesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
  • 400 gram vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes van 1 cm
  • 150 gram paddenstoelen, in reepjes
  • 15 gram peterselie, grofgesneden

Breng 1,5 liter water aan de kook met de bouillontabletten. Voeg alle groenten, de aardappelen, de paddenstoelen en de peterselie toe. Breng opnieuw aan de kook, draai het vuur laag en laat de soep 20 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.

Lekker met volkoren stokbrood.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s