Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Spruitjestaart met amandel en geitenkaas

2 reacties

spruitjestaart bewerkt

Weer een lekker recept met spruitjes! Deze spruitjestaart smaakt érg goed, ziet er mooi uit en is ook erg geschikt voor mensen (kinderen) die denken dat ze niet van spruitjes houden…. En wat fijn is: de taart is makkelijk en snel te maken.

Het recept stond in het Magazine Boodschappen.

Ingrediënten:

  • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 300 gram spruiten, schoongemaakt en gehalveerd
  • 2 eieren
  • 100 ml crème fraîche
  • 150 gram zachte geitenkaas, grof verkruimeld
  • 1-2 eetlepels honing (ik vond 1 eetlepel wel voldoende, het recept zegt 2)
  • 20 gram amandelschaafsel
  • taartvorm 24 cm doorsnede, ingevet

Verwarm de oven voor op 200 graden. Blancheer de spruitjes 1-2 minuten in kokend water met zout. Giet af en laat goed uitlekken.

Druk het deeg stevig aan in de taartvorm en snijd de randen eventueel bij.
Klop de eieren los met de crème fraîche, zout en peper. Verdeel de spruitjes en de geitenkaas over het deeg in de vorm en giet het eimengsel erover. Bedruppel met de honing en bestrooi met de amandelen.

Bak de taart in de oven in ongeveer 25 – 30 minuten. Laat daarna ongeveer 10 minuten rusten en snijd daarna in punten.

Lekker met een frisse salade.

spruitjestaart punt bewerkt

 

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach en trainer met mensen met werk- en levensvragen en ben auteur van het boek 'Schrijf je Loopbaan'. Ik houd o.a. van schrijven, dichten, vegetarisch koken en wandelen.

2 thoughts on “Spruitjestaart met amandel en geitenkaas

  1. Schitterend recept! Werd inderdaad ook lekker gevonden door mijn niet-spruitjes-minnende man:o)

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.