Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Hete bliksem van de bakplaat

Een reactie plaatsen

bakplaat bliksem bewerkt

Erg lekker én zo simpel, deze Hete bliksem uit de oven: aardappel, appel, rode uien en vegetarische spekjes! Ideaal op een doordeweekse dag.

Het recept stond onlangs in het supermarktmagazine Boodschappen.

Ingrediënten:

  • 600 gram vastkokende aardappelen, gewassen en in parten
  • 500 gram rode appels, gewassen en in parten (zonder klokhuis)
  • 200 gram rode ui, geschild en in parten
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes of geperst
  • 1 takje rozemarijn, alleen de blaadjes, grof gehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 – 200 gram vegetarische spekreepjes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de parten aardappel, appel en ui samen met de knoflook, rozemarijn, peper, zout en olijfolie in een kom. Verdeel dit dan over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ongeveer 30 minuten in de oven en schep halverwege een keer om.

omscheppen vóórdat het de oven in gaat

omscheppen vóórdat het de oven in gaat

 

Bak intussen de spekreepjes in een koekenpan. Schep de spekjes over de hete bliksem!

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s