Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Bieten-pastinaaksoep met zwarte bonen en zure room

Een reactie plaatsen

bieten-pastinaaksoep met zwarte bonen bewerkt

Deze stevige, winterse soep van rode biet, pastinaak en zwarte bonen is erg lekker en snel gemaakt! Heerlijk met groentechips en vers (stok)brood.

Het recept stond in de laatste Allerhande.

Ingrediënten:

  • 400 gram rauwe rode bieten
  • 400 gram pastinaak
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 30 gram boter
  • halve eetlepel anijszaad
  • 1 liter groentebouillon, van 2 tabletten
  • 2 blikken zwarte bonen à 400 gram, uitgelekt en afgespoeld
  • 125 gram zure room
  • zak groentechips
  • lekker brood

Schil de bieten en pastinaak en snijd in kleine stukjes van 2 cm. Snipper de sjalotten en de knoflook.

Verhit de boter in een soeppan en fruit de sjalot en het anijszaad 3 minuten op laag vuur. Voeg de biet, pastinaak en knoflook toe en bak 5 minuten mee. Voeg dan de bouillon, peper en eventueel wat zout toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten koken op laag vuur.

Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Zet terug op het vuur en voeg de bonen toe. Warm 5 minuten mee.

Verdeel de soep over 4 kommen. Schep in elke kom 1 eetlepel zure room en serveer met groentechips.

Tip: ook lekker met verkruimelde feta.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s