Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Spruitjesstamppot met tofu, kastanjechampignons en walnoten

Een reactie plaatsen

spruitjesstamppot bewerkt

Ik heb al eerder gemeld dat ik niet zo van stamppotten houd, maar déze stamppot vond ik erg lekker en mijn gezin (dat wél van stamppot houdt) ook! Dat ik ‘m ‘goedkeur’ komt doordat dit een stamppot met veel groenten én met een bite is – niet ‘papperig’ dus.

Het recept stond onlangs in het magazine van de Jumbo.

Ingrediënten:

  • 1,5 kilo (iets) kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 500 gram spruiten, schoongemaakt en in kwarten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 pak tofu, in blokjes
  • 250 gram kastanjechampignons, in kwarten
  • ongeveer 200 ml melk
  • 75 gram walnoten

Kook de aardappelen in water met zout in 15 – 20 minuten gaar en giet af. Kook de spruiten in ongeveer 7 minuten beetgaar, giet ze dan af en doe ze terug in de pan.

Ondertussen: Dep de tofu droog met keukenpapier en snijd in blokjes. Verhit in een grote koekenpan de olie en bak de tofublokjes in ongeveer 5 minuten goudbruin. Voeg dan de champignons toe en bak 4 minuten mee. Bestrooi met zout en peper.

Stamp de aardappelen met wat melk tot een mooie puree. Roer de spruitjes erdoor. (Houd je van een smeuïge puree, dan kun je de spruitjes er ook doorheen stampen.) Je kunt nu de helft van de tofu en champignons erdoor scheppen – maar je kunt het er ook zo overheen verdelen, wat je wilt. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Schep de stamppot op de borden. Verdeel de walnoten en de tofu en champignons erover.

Tip: houd je een restje over, bak dit dan op in de koekenpan, tot het een mooi bruin korstje heeft – ouderwets lekker !

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s