Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Tajine met geroosterde peer, vijgen, walnoten en kardemom

Een reactie plaatsen

tajine peer dichtbij bewerkt

Dit is een verrukkelijke zoete tajine, die heerlijk smaakt in combinatie met andere tajines en pittige couscous.

Wij aten deze tajine samen met de Tajine met geroosterde aubergine, tomaat, kikkererwten en yoghurt. Een fantastische combinatie!

Het recept komt uit het kookboek ‘Vegetarische tajines & couscous‘ van Ghillie Basan.

Ingrediënten:

  • 1-2 eetlepels ghee, of 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel boter
  • 1-2 theelepels kardemompeulen
  • 4 kleine peren, geschild, klokhuis verwijderd en in vieren
  • 10-12 gedroogde vijgen, gehalveerd
  • ongeveer 100 gram walnoten
  • 1 gedroogde rode chilipeper, fijngehakt
  • 2 eetlepels honing
  • zeezout en vnersgemalen zwarte peper
  • klein bosje verse koriander, fijngehakt

Verwarm de oven op 200 graden.

Verhit de ghee (of boter en olie) in een tajine of pan met dikke bodem en roerbak de kardemompeulen 1 minuut. Voeg de peren toe en schep ze goed om met de kardemom. Zet de tajine dan 15 minuten in de voorverwarmde oven en draai in die tijd de stukken peer één keer om.

Haal de tajine uit de oven, voeg de gedroogde vijgen, de walnoten en de chilipoeder toe. Schenk de honing over de peer en zet de tajine weer ongeveer 15 minuten in de oven tot de peer begint te karamelliseren.

Bestrooi de tajine met zout en peper en meng het grootste deel van de koriander erdoor. Garneer het gerecht met de resterende koriander.

tajine peer bewerkt

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s