Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Pompoenstrudel met salie

Een reactie plaatsen

pompoenstrudel papier bewerkt

Deze strudel gevuld met pompoen, linzen en feta, gekruid met kaneel en salie, is hartverwarmend en heerlijk! En erg mooi om te zien!

Het recept vond ik in de laatste Allerhande.

Ingrediënten:

  • 75 gram dupuis-linzen
  • 1 flespompoen, ongeveer 1,1 kilo
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes salie, alleen de blaadjes
  • 2 theelepels gemalen kaneel
  • 3 eieren
  • 150 gram witte kaas/feta
  • 275 gram vers bladerdeeg, koelvers
  • 40 gram pompoenpitten

Kook de linzen in 20 minuten beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Snijd ondertussen de pompoen in de lengte in parten. Verwijder zaden en draderige binnenkant en snijd in blokjes van 1 x 1 cm.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in een koekenpan en bak de pompoen 3 minuten op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook en salie fijn. Voeg met de linzen en 1 theelepel kaneel toe aan de pompoen en bak 3 minuten op laag vuur. Zet het vuur uit en laat 10 minuten afkoelen.

Klop ondertussen 2 eieren los. Verkruimel de kaas en roer door het ei. Meng met het pompoenmengsel en breng op smaak met peper en eventueel zout. Splits het laatste ei en klop het eigeel los.

Rol het bladerdeeg uit tot een lap van ongeveer 60 x 24 cm. Halveer in de lengte. Snijd elke reep in de breedte in 4 gelijke stukken, zodat je 8 gelijke stukken hebt. Leg de helft van deze plakken (4 dus) op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het pompoenmengsel erover, maar houd de randen van de plakken vrij. Bestrijd de randen met eigeel. Bedek met de rest van de plakken bladerdeeg. Druk de zijkanten met een vork vast.

Kerf per strudel een stervorm in de bovenkant van het deeg. Bestrijk de strudels met de rest van het eigeel. Strooi de pompoenpitten en de rest van de kaneel erover. Bak de strudels in de oven in ongeveer 20- 30 minuten goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als ze te donker worden.

Lekker met een frisse salade.

Variant: je kunt ook linzen uit blik gebruiken (goed laten uitlekken). Deze doe je direct uit blik in de pan tegelijk met het ei-kaasmengsel, dus 10 minuten later dan de dupuis-linzen.

pompoenstrudel bord bewerkt

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s