Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Curry met spinazie en aardappel

2 reacties

curry aardappel spinazie bord bewerkt

Dit is een heerlijke curry, met aardappelen en spinazie, gekruid met zelfgemaakte currypasta. Lekker met rijst en/of platbroden.

Een recept voor heerlijke platbroden vind je hier.

Het recept komt uit het kookboek Veg van Hugh Fearnley-Whittingstall.

Ingrediënten:

  • ongeveer 600 – 700 gram spinazie, harde steeltjes verwijderd
  • 2 eetlepels (zonnebloem)olie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2-3 teentjes knoflook, fijngesneden of geperst
  • 1 groen chilipepertje, zonder zaden en fijngesneden (ik gebruikte een rode chilipeper, bij gebrek aan een groene)
  • 2 cm gember, geschild en fijngesneden
  • 1 theelepel garam masala
  • halve theelepel mosterdzaad
  • halve theelepel gemalen komijn
  • 1/4 theelepel kurkuma
  • 3 kardemompeulen, geplet
  • 350 gram (nieuwe) aardappelen, in stukken (in het recept worden rauwe aardappelen gebruikte – ik kookte de aardappel-stukjes vooraf ongeveer 4 minuten en maakte toen het gerecht)
  • 250 gram volle yoghurt
  • 1,5 eetlepel tomatenpuree
  • klein bosje koriander, grof gesneden
  • handjevol amandelen, cashewnoten of pistachenoten, geroosterd en grofgehakt
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur, voeg de ui toe en fruit tot deze net goudkleurig is. Stamp intussen de knoflook, het pepertje en de gember met een snufje zout tot een pasta. Voeg aan de ui toe en bak al roerend een paar minuten mee. Doe de rest van de specerijen erbij en roer 2 minuten.

Voeg de aardappels toe en bak 5 minuten, terwijl je af en toe roert, zodat ze goed bedekt raken met het specerijenmengsel. Schenk er 400 ml water bij, zodat de aardappelen net onderstaan. Breng aan de kook, leg het deksel op de pan en laat 10-12 minuten zacht koken tot de aardappelen net gaar zijn.
Voeg de spinaziebladeren toe, roer en laat ze slinken. Laat ze ongeveer 2 minuten meekoken.

Roer in een kommetje de yoghurt, tomatenpuree en wat van het kookwater uit de pan door elkaar. Haal de curry van het vuur, roer de yoghurt erdoor, zet weer op het vuur en warm voorzichtig weer op (niet te heet, zodat de yoghurt niet gaat schiften). Roer het grootste deel van de koriander erdoor.

Proef en voeg naar smaak peper en zout toe. Strooi de noten en de rest van de koriander erover en dien op met rijst of platbroden.

curry pan bewerkt

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

2 thoughts on “Curry met spinazie en aardappel

  1. Dit recept deze keer klaargemaakt met de helft van de yoghurt (110 gram) omdat het de vorige keer VEEL te zuur was. Tevens wat gembernat/-vocht en suiker bij de yoghurt toegevoegd. Geserveerd met (eigen gebakken) geroosterd brood.
    Het was nu smullen!

    • Dank voor je bericht Rinus! Fijn dat de curry nu beter smaakte, en dank voor de tip. Zelf vond ik ‘m ook lekker met de oorspronkelijke hoeveelheid yoghurt, maar ik kan me voorstellen dat dit niet voor iedereen geldt. Hartelijke groet, Marianne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s