Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Pizza met pompoen, rode ui en ricotta

Een reactie plaatsen

pizza pompoen bord bewerkt

Dit is een werkelijk verrukkelijke pizza – vanaf nu één van m’n favorieten! De combinatie van geroosterde pompoen-puree met daarop gebakken rode ui en ricotta, gekruid met chilivlokken en citroenrasp is werkelijk fantastisch!

Het recept stond onlangs in het blad Lotje & Co.

Ingrediënten:

N.B. dit is een recept voor 3 pizza’s!

  • 1 flespompoen, geschild en in stukken (bekentenis: ik schil nooit een pompoen, de schil geeft juist een lekkere ‘bite’)
  • 3 rode uien, in dunne ringen
  • olijfolie
  • boter
  • 300 gram ricotta en/of gorgonzola (ik gebruikte een restje ricotta en een restje zachte geitenkaas)
  • chilivlokken
  • rasp van halve citroen
  • peper en zout
  • 3 pizzabodems, of deeg voor 3 pizzabodems (een recept voor lekkere pizzabodems vind je hier)

Verwarm de oven op 200 graden. Roer de stukjes pompoen met olijfolie en zout en peper om in een kom, leg ze dan op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ovenschaal en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar. Laat een beetje afkoelen en pureer de pompoen dan met een staafmixer.

Zet de over dan hoog, op 250 graden.

Stoof de rode ui ongeveer 10 minuten in wat boter.

Heb je pizzadeeg, rol dit dan uit tot een platte pizzabodem en leg op een vel bakpapier.

Bestrijk de pizzabodem(s) met een dun laagje pompoenpuree. Verdeel er de ricotta en ui over en strooi er wat chilivlokken en citroenrasp over. Kruid met peper en zout. Beleg niet te royaal als je een knapperige korst wilt. Laat de pizza in ongeveer 10 minuten gaar bakken.

Houd je wat pompoenpuree over? Geen probleem, het is heerlijk op een toastje, als dip óf als broodbeleg!

pizza pompoen plaat bewerkt

 

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s