Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Ovenschotel met pasta, flespompoen, cheddar en parmezaan

Een reactie plaatsen

pasta pompoen schotel bewerkt

Deze pastaschotel met gebakken pompoen en een kaassaus is niet echt ‘licht’ maar wel erg Lekker!

Het recept stond onlangs in de Allerhande.

Ingrediënten:

  • 1 flespompoen
  • 3 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 4 theelepels gemalen nootmuskaat
  • 300 gram mezzi rigatoni pasta
  • 150 gram cheddar
  • 150 gram Parmezaanse kaas
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 500 ml halfvolle melk
  • 1 laurierblaadje
  • ovenschaal 20 x 25 cm

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de pompoen in parten, verwijder de zaden en draderige binnenkant en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Snipper de sjalotten en de knoflook.

Verhit de olie in een hapjes pan en bak de pompoen, sjalot en knoflook met 2 theelepels nootmuskaat, peper en eventueel zout 10 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Rasp de kazen.

Smelt de boter in een ruime steelpan. Voeg de bloem toe en laat in 5 minuten al roerend op laag vuur gaar worden (roux). Voeg al roerend de melk in scheuten toe en breng aan de kook (bechamelsaus). Voeg het laurierblaadje en de rest van de nootmuskaat toe en laat nog 5 minuten op laag vuur doorwarmen. Neem de pan van het vuur, verwijder het laurierblaadje en roer de helft van de cheddar en de Parmezaanse kaas erdoor.

Doe de pasta, het pompoenmengsel en de saus in een ovenschaal en schep om. Breng om smaak met peper en zout. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak in ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s