Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Zoete aardappelcurry met paksoi en champignons

Een reactie plaatsen

zoete curry bord bewerkt

Verrukkelijk ! Zo smaakt deze curry – heerlijk gekruid, heel rijk en verfijnd van smaak (niet heet). Kortom, maak ‘m ook!

Het recept stond onlangs in de kookrubriek van Sonja van de Rhoer in de Verdieping van Trouw.

Ingrediënten:

  • 1 stengel citroengras/sereh
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 1-2 rode pepers
  • stukje verse gemberwortel van 3-4 cm
  • 1 eetlepel arachide- of kokosolie
  • 2 eetlepels kerriepoeder (ik gebruikte ‘Curry madras’, blikje Jonnie Boer)
  • 400 gram zoete aardappel (ik gebruikte een grote zoete aardappel van 600 gram)
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 struik paksoi
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 blikje bamboescheuten (je gebruikt ongeveer de helft)
  • 400 ml kokosmelk
  • verse koriander
  • wat citroen- of limoensap
  • gekookte pandan- of zilvervliesrijst
  • geroosterde sesamzaadjes
  • eventueel wat sojasaus

Snijd het citroengras in stukken van ongeveer 4 cm en plet de stengel met de vlakke kant van een groot keukenmes.
Hak de knoflook en de rode ui fijn. Snijd de pepers in ragdunne reepjes (verwijder zaad en zaadlijsten). Schil de gemberwortel en hak heel fijn. Voor nog meer smaak is het lekker om deze ingrediënten samen nog fijner te vijzelen.

Verhit de olie in een wok en roerbak het citroengras, de knoflook, ui, peper en gember samen met het kerriepoeder tot een dik mengsel.

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de paksoi in repen. Spoel de bamboescheuten uit blik af in een zeef. Snijd ze in lucifer-achtige reepjes. Wat je overhoudt kun je onder water in een afgesloten bakje in de koelkast nog een paar dagen bewaren.

Voeg de kokosmelk toe aan het kruidenmengsel, doe daar de aardappelblokjes bij en laat samen, afgedekt, 15 minuten koken. Voeg dan de paddenstoelen en de gepelde tomaten (met vocht) toe en na 5 minuten de gesneden paksoi en uitgelekte bamboescheuten. Laat nog 3 minuten onafgedekt koken.

Breng op smaak met citroen- of limoensap, grof geknipte koriander en eventueel een scheutje sojasaus. Serveer met gekookte rijst, bestrooid met geroosterde sesamzaadjes.

zoete curry pan bewerkt

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s