Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Chili sin carne soep

2 reacties

chili soep bewerkt

Oh wat een lekkere soep is dit! En zo makkelijk ook! Een echte aanrader, deze heerlijke gevulde maaltijdsoep met aardappel, kidneybonen, paprika, peper, tomaat en kruiden.

Het recept stond onlangs in de kookrubriek van Sonja van de Rhoer in de Verdieping in Trouw.

Ingrediënten:

  • 1 ui, in smalle repen
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden of geperst
  • 1 rode Spaanse- of Jalapenopeper, zaad verwijderd, in ragdunne reepjes
  • 400 gram vastkokende aardappelen, geschild, in blokjes van 1 x 1 cm
  • 1-2 eetlepels olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes, 400 gram
  • 1 rode en 1 gele paprika, in blokjes
  • 2 blikken kidneybonen à 400 gram (je kunt ook andere bonen gebruiken, bijvoorbeeld zwarte of witte bonen)
  • 1 kaneelstokje óf halve theelepel kaneelpoeder
  • 1 liter groentebouillon
  • verse koriander of platte peterselie voor eroverheen
  • zure room
  • tortillachips

Verhit de olijfolie in een royale soeppan. Bak ui en knoflook zachtjes aan tot ze glazig zijn en voeg dan de paprikastukjes en peperreepjes al roerende toe. Bak even goed mee en voeg de aardappelblokjes toe. Bak om omscheppend mee en voeg dan de tomaten met vocht toe en het kaneelstokje.

Schenk de bouillon erbij, breng alles aan de kook, dek de pan af en laat de soep circa 12 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de kooktijd de kidneybonen toe. Controleer na 12 minuten of de aardappelblokjes gaar zijn, laat anders nog 2 of 3 minuten doorkoken.

Breng de soep op smaak met eventueel wat zout en koriander of peterselie.

Serveer de soep in kommen, met een dot zure room. Geef er tortillachips bij.

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

2 thoughts on “Chili sin carne soep

  1. Bij de ingedrienten staan geen paprika’s …………
    Hoeveel moeten er in?

  2. Hoi Annelies, een rode en een gele paprika! Ik heb ze inmiddels toegevoegd aan de ingrediëntenlijst. Dank voor je vraag! Hartelijke groet, Marianne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s