Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Sajoer kerrie (Indonesische soep met sperziebonen, tempé, kerrie en santen)

Een reactie plaatsen

sajoer kerrie bewerkt

Deze heerlijke, kruidige Indonesische soep ziet er prachtig uit en smaakt hartverwarmend. Lekker met een kommetje rijst ernaast (beetje rijst op je lepel, dan wat soep erbij….mmmmm).

Het recept komt uit ons ruim 30 jaar oude ‘Groot Indonesisch Kookboek‘ van Beb Vuyk. Ik heb er een vegetarische soep van gemaakt.

Ingrediënten:

  • 1 liter bouillon, van 2 groentebouillontabletten
  • 500 gram sperziebonen, afgehaald en in drieën
  • klein blik bruine bonen
  • 1/4 blok santen
  • 1/3 blok tempé

Kruiden:

  • 5 eetlepels uien, gesnipperd
  • 2-3 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1,5 theelepel sambal oelek
  • halve theelepel laos
  • 1,5 theelepel koenjit
  • 1,5 theelepel gemberpoeder
  • 2 theelepels ketoembar
  • 1 theelepel djinten
  • 3 theelepels Javaanse suiker
  • 6 kemiri’s, gepoft (je kunt ze kopen bij de toko. Heb je ze niet – de soep is ook erg lekker zónder.)
  • 2 eetlepels asemwater (gemaakt van asem ter grootte van 1 walnoot)
  • zout

Wrijf de kruiden met elkaar in de vijzel en doe ze samen met het blokje santen bij de bouillon. Laat dit samen nog een kwartiertje trekken. Voeg de sperziebonen toe aan de bouillon. Snijd de tempe in blokjes van ongeveer 2 cm en voeg die er ook aan toe. Doe er de bruine bonen bij met het vocht. Het asemwater komt er pas bij als de sperziebonen half gaar zijn. Daarna de sajoer nog enkele minuten laten doorkoken.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s