Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Roergebakken mihoen met tofu, shii-takes en prei

Een reactie plaatsen

mihoen bewerkt

Lekker en snel-klaar mihoengerecht. Zeer geschikt voor een doordeweekse dag!

Het recept vond ik op de Allerhande-website.

Ingrediënten:

  • 250 gram mihoen
  • 3 eetlepels (wok)olie
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 2 bakjes tofustukjes pittig gekruid
  • 4 cm verse gember, fijngehakt
  • 150 gram shii-takes (of combi met andere paddenstoelen), in dunne plakjes
  • 1 prei, in dunne ringen
  • 150 gram taugé
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel droge sherry
  • ongeveer 10 gram koriander, fijngehakt
  • 1 eetlepel sesamolie

Mihoen in stukken breken en in kom doen. Overgieten met kokend water en 15 seconden laten wellen. In vergiet afspoelen onder koud stromend water en laten uitlekken.

In wok (wok)olie verhitten en tofu 5 minuten roerbakken. Knoflook, gember en shii-takes toevoegen en 2 minuten meebakken. Mihoen, prei, taugé, sherry en sojasaus erdoor scheppen en alles omscheppend nog 5 minuten bakken. Koriander erdoor, op smaak brengen met zout en peper. Besprenkelen met sesamolie en serveren.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s