Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Pittige maissoep

Een reactie plaatsen

pittige maissoep bewerkt

Erg lekkere maissoep met geroosterde paprika’s, feta en peterselie.
Het recept is voldoende voor één kom soep per persoon. Samen met een gevulde salade en/of goed brood of quesedillas is het een heerlijk hoofdgerecht. Ook zeer geschikt als voorgerecht!

Eerlijk gezegd had ik eerst wat bedenkingen bij dit recept, vanwege het gebruik van melk en crème fraîche (in plaats van bouillon) – het leek me een wat ‘vettige hap’. Ik ben nu blij dat ik de soep toch heb gemaakt want vind ‘m verrassend lekker!

Het recept komt uit een oude Allerhande.

Ingrediënten (4 personen):

  • 1 – 2 rode pepers
  • 25 gram boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 300 gram maiskorrels, uit blik
  • halve liter melk
  • 2 geroosterde paprika’s, uit een pot
  • 125 ml crème fraîche (in het recept gebruikt men 125 ml, ik vind de helft voldoende)
  • 50 gram feta, verkruimeld
  • 4 takjes peterselie

De peper(s) in een droge koekenpan kort roosteren, topje eraf snijden. In soeppan boter verhitten en ui en knoflook 3 minuten zachtjes fruiten. Van de mais 4 eetlepels apart houden, de rest door het uimengsel scheppen. Melk en rode peper toevoegen, aan de kook brengen en de soep 10 minuten zachtjes laten koken. Pureer de soep dan glad met een staafmixer, mét de peper.

Snijd d epaprika in reepjes. Roer de paprika en de crème fraîche erdoor en laat nog zachtjes 5 minuten meekoken. Eventueel kun je de soep iets verdunnen met water, maar de soep moet wel dik blijven. Breng op smaak met zout en peper. Als je de soep niet pittig genoeg vindt, kun je eventueel wat gedroogde chilipeper toevoegen.

Soep in kommen scheppen en maiskorrels, feta en peterselie erover verdelen.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s