Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

‘Vissige’ aubergine (zonder vis)

Een reactie plaatsen

aubergine

Deze aubergineschotel is zacht én zilt van smaak, erg lekker en bijzonder! Het is een recept van Antoinette Hertsenberg uit de Chinese streek Sichuan. Als je aubergines zo maakt, dan smaken ze ‘fish flavoured, zonder dat er een visje aan te pas komt. Lekker met rijst en naanbrood.

Het recept staat in het kookboek NON*FISH*A*LI*CIOUS van Lisette Kreischer.

Ingrediënten:

  • Wij aten het met ons 3-en. Het was voldoende maar we hadden nog wel een keer willen opscheppen. Voor 3-4 personen zou ik het gerecht dus verdubbelen.
  • 2 aubergines
  • ongeveer 500 ml olie om in te wokken
  • 3-4 gedroogde rode pepertjes, 10 minuten geweekt in warm water (wij gebruikten deze keer 2 verse rode pepers, fijngesneden)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 lente-uitjes, fijn gehakt en de witte en groene stukjes van elkaar gescheiden
  • 1 theelepel verse, fijngehakte gember
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 2 eetlepels rijstwijn of droge sherry of brandy
  • sap van 1 citroen
  • 1 theelepel sesamolie

Snijd de aubergine in stukjes. Snijd de geweekte rode pepertjes in drieën, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes.

Verhit de olie in een grote wok tot hij rookt. Frituur de aubergines ongeveer 3-4 minuten (gaat het best in twee porties) en haal ze dan met een schuimspaan uit de olie. Laat uitlekken op keukenpapier.

Giet de overtollige olie af en laat ongeveer een eetlepel in de wok. Doe de pepers, knoflook, witte stukjes van de lente-ui en de gember in de olie. Bak enkele seconden zodat de olie gaat smaken naar de ingrediënten.

Doe dan de rest van de ingrediënten (behalve de groene stukjes lente-ui en sesamolie) en de aubergine in de pan, roerbak het geheel nog even flink samen (ongeveer 1-2 minuten, blijf steeds roeren). Voeg tot slot de groene stukjes van de lente-uit en de sesamolie toe en serveer direct.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s