Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Pizza met gekarameliseerde sjalotjes en geitenkaas

Een reactie plaatsen

pizza sjalotjes boven

Deze pizza met gekarameliseerde sjalotjes en geitenkaas smaakt verrukkelijk! Extra lekker met een zelfgemaakte pizzabodem, maar heb je weinig tijd dan is koelvers pizzadeeg een goed alternatief!

Het recept vond ik op de Allerhande-website en heb ik een beetje aangepast.

Ingrediënten:
(voldoende voor 3 personen)

  • pizzadeeg voor 3 personen
  • 400 gram sjalotjes, in vieren gesneden
  • klein potje tomatensaus (zelfgemaakte tomatensaus is natuurlijk nog lekkerder)
  • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 200- 300 gram zachte geitenkaas zonder korst

Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan of hapjespan en schep de sjalotjes met de suiker en azijn erdoor. Giet er 50 ml water bij en smoor de sjalotjes in 10 minuten afgedekt zachtjes gaar. Laat daarna zonder deksel het vocht al omscheppend verdampen.

Verwarm de oven op 250 graden. Rol het deeg uit tot de omvang van 1 à 2 bakplaten. Maak de rand iets dikker. Bestrijk de bodems met tomatensaus en verkruimel de geitenkaas erover. Verdeel dan de sjalotjes erover en strooi er nog wat peper over. Bak de pizza in het midden van de oven 10 minuten.

Serveer er een lekkere salade bij.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s