Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Spaghetti met roodlof & een salade van spinazie en rucola

Een reactie plaatsen

pasta met roodlof

Dit is een heerlijke maaltijd en niet ingewikkeld. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een andere salade bij de spaghetti te serveren (maar deze is wel érg lekker).

Het recept stond onlangs in de kookrubriek van Sonja van de Rhoer in de Verdieping in Trouw.

Ingrediënten:

Voor de spaghetti

  • 500 gram spaghetti
  • zout en peper
  • 2 teentjes knoflook, in dunne schijfjes of geperst
  • 400 gram roodlof (Chioggia of de langwerpige roodlof: het eerste type wordt geadviseerd – ik kon echter alleen de langwerpige vinden – ook heerlijk!)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels rode port
  • 4 eetlepels grof geraspte of geschaafde Parmezaanse kaas of oude schapenkaas en nog wat kaas voor erover

Voor de salade

  • 1 theelepel grove mosterd
  • 2 eetlepels witte balsamico-zijn of 2 eetlepels appel- of sherryazijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalot
  • 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt
  • zout en peper
  • 2 eetlepels geroosterde zonnebloempitten
  • 75 gram rucola
  • 75 gram jonge spinazieblaadjes
  • 1 bakje tuinkers

Kook de spaghetti in ruim kokend water met zout beetgaar. Giet af en bewaar ongeveer 2 dl kookvocht.

Was de roodlof en snijd in reepjes. Verhit de olie en bak de knoflook en roodlof even goed aan. Blus met de rode port en breng op smaak met zout en peper.

Doe de spaghetti met het achtergehouden kookvocht terug in de pan, warm snel even goed door en meng de kaas en het roodlofmengsel erdoor. Strooi er op het bord nog wat extra kaas over.

De salade: klop een dressing van de mosterd, azijn en olie. Voeg de sjalot, bieslook, zout en peper naar smaak toe. Was de rucola en spinazie en droog ze. Knip de tuinkers van de bodem. Verdeel de slasoorten en de tuinkers met de zonnebloempitten over een schaal of 4 bordjes. Serveer direct.

salade groen

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s