Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Venkelsoep

Een reactie plaatsen

venkelsoep

Dit is een heerlijke én zeer eenvoudige soep van venkel en prei en is nu al één van mijn favorieten!

Wij maakten een dubbele hoeveelheid voor 2 dagen en bakten er een sodabrood bij!

Het recept vond ik op de Allerhande-website.

Ingrediënten:

  • 1 venkelknol
  • 1 prei
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 liter water (850 ml vind ik voldoende, dan is de soep iets voller en romiger)
  • 2 groentebouillontabletten
  • 1 tomaat
  • halve eetlepel citroensap

Snijd de venkel in stukken. Was de prei en snijd in ringen. Halveer en plet de knoflook. Verhit de olie in een soeppan. Fruit de venkel, prei en knoflook en stoof op laag vuur ongeveer 10 minuten. Voeg het water toe en verkruimel de bouillontabletten erboven. Laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes koken.

Kerf de tomaat kruislings in en dompel kort onder in kokend water. Dompel dan in een bakje koud water en ontvel. Verwijder de zaadjes en snijd in blokjes.

Pureer de soep met een staafmixer.

Breng de soep opnieuw aan de kook. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Schep de tomatenblokjes door de soep en garneer met venkelgroen.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s