Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Salade van bietjes, linzen, walnoten en geitenkaas

Een reactie plaatsen

salade bietjes linzenDit is een hele snelle, makkelijke salade die ook nog eens heerlijk smaakt! Ideaal voor een doordeweekse dag, voor een buffet en zeker ook voor de vakantie.

Het recept stond onlangs in de Allerhande.

salade bietjes linzen schaal

Ingrediënten:

(lunchgerecht voor 4 personen, hoofdgerecht voor 2 personen)

  • 1 pot linzen, 300 gram, afgespoeld en uitgelekt
  • 60 gram walnoten, grofgehakt
  • 1 bakje dille, fijngesneden
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 400 gram geraspte bietjes (of gekookte bietjes in kleine blokjes gesneden)
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 125 gram verse geitenkaas 45 +

Meng de linzen met de dille, het limoensap, de biet en olie en breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de kaas erover en garneer met de walnoten.

Serveer er lekker brood bij!

Tip: je kunt de salade de avond ervoor al maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en voeg vlak voor het serveren de kaas en walnoten toe.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s