Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Rucolasalade met rode biet, komkommer, olijven en vegetarische reepjes

Een reactie plaatsen

salade veg reepjes schaal 2

Deze combinatie van ingrediënten zou ik zelf nooit bedacht hebben, maar gelukkig heeft iemand anders dat wel gedaan. Een verrassend lekkere salade, met een extra ‘bite’ door de reepjes vegetarische schnitzel!

Het recept stond onlangs in het magazine van de Jumbo.

Ingrediënten:

  • 2 schalen Valess schnitzels (à 2 stuks)
  • 1-2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 150 gram rucola
  • 1 komkommer, in halve maantjes
  • 2 gekookte bietjes, in partjes
  • 4 tomaten, in blokjes
  • 50 gram groene olijven, in stukjes
  • 1 bakje bladpeterselie, grofgehakt
  • 2 takjes munt, blad in reepjes

Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de schnitzels volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin en krokant. Bak de laatste minuut de knoflook mee. Snijd de schnitzels in reepjes.

Meng in een schaal de rucola met de komkommer, biet, tomaat en olijven. Meng er de schnitzelreepjes met de kruiden door. Maak de salade aan met 3 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak. Verdeel de salade over 4 borden.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s