Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Slakommetjes met pompoen en linzen

Een reactie plaatsen

slakommetjes met pompoen

Zeer eenvoudig, licht én lekker maal: kommetjes van kropsla gevuld met linzen en pompoen!

Het recept komt uit Het Forest Feast kookboek van Erin Gleeson.

Ingrediënten:

  • 1 flespompoen
  • 1 krop sla
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • ongeveer 400 gram gekookte linzen (kan prima uit blik, dan is het extra snel klaar)
  • olie
  • zout en peper
  • eventueel geroosterde pompoenpitten

Schil een flespompoen en snijd in blokjes. Bak de pompoen en de gesnipperde ui in 2 eetlepels olijfolie met zout en peper in ongeveer 10 minuten op halfhoog vuur gaat in een grote koekenpan. Je kunt de pompoen ook ongeschild in blokjes snijden, dan duurt het iets langer voor het gaar is.

Vermeng de pompoen met 400 gram gekookte linzen en schep het mengsel in slabladeren. Bestrooi eventueel met geroosterde pompoenpitten.

 

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s