Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Gewokte groene asperges

Een reactie plaatsen

groene asperges

Een erg lekkere en eenvoudige manier om groene asperges te bereiden: gewokt met een uitje, knoflook, tomaat en een scheutje witte wijn !

Het recept vond ik in de onvolprezen Groentebijbel van Mari Maris.

Ingrediënten:

  • 1 (rode) ui, gesnipperd
  • 1-2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 tomaat, zonder zaadjes, in kleine blokjes
  • 24 groene asperges, in schuine stuken van 2,5 cm
  • olijfolie om in te bakken
  • scheut witte wijn
  • beetje citroensap
  • eventueel: 4 takjes kervel, gerist en gehakt (ik gebruikte wat gedroogde kervel)

Fruit de ui en knoflook een minuut of 5 in de olijfolie en voeg dan de asperges en tomaat toe. Bak ze ongeveer 3 minuten mee op hoog vuur, laat ze net niet kleuren. Blus af met witte wijn, voeg dan citroensap, kervel, peper & zout toe. Laat de wijn in een paar minuten verdampen. De asperges moeten wel gaar, maar ook nog knapperig zijn!

Lekker met geroosterde krieltjes uit de oven en bijvoorbeeld een groenteburger of een gekookt eitje.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s