Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Geroosterde bloemkool met tomatensalsa

Een reactie plaatsen

bloemkool uit oven

Een mooie, lekkere en makkelijke manier om bloemkool te bereiden – roosteren in de oven er serveren met een smakelijke salsa!

Dit recept is een bewerking van een recept in een Allerhande.

Ingrediënten:

In het oorspronkelijk recept wordt de bloemkool in z’n geheel geroosterd in 70 minuten op 180 graden. Ik was echter niet heel enthousiast over het resultaat, vond de bloemkool te droog. Vandaar mijn advies om de bloemkool in plakken te snijden en deze plakken te roosteren.

  • 1 grote bloemkool
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1-2 eetlepels baharat (arabisch kruidenmengsel, bijv. blikje Jonnie Boer)
  • 1 schaal kleine trostomaten
  • 20 gram platte peterselie
  • 100 gram kappertjes
  • 100 gram witte kaas, feta

Verwarm de oven op 190 graden. Verwijder de bladeren en steelaanzet van de bloemkool.

Vermeng 2 eetlepels olijfolie met 1-2 eetlepels baharat en bestrijk de bloemkool ermee. Snijd de bloemkool dan in 1,5 cm dikke ‘steaks’. Wees niet te streng: valt een deel van de bloemkool uiteen in roosjes (zoals bij mij), leg die dan ook gewoon op de bakplaat en behandel als een steak.
Rooster de steaks op een ingevette bakplaat 10-15 minuten per kant (dus in totaal 30 minuten), tot ze gaar en goudbruin zijn.

Snijd ondertussen de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van een halve cm (brunoise). Snijd de peterselie fijn. Laat de kappertjes uitlekken en verkruimel de witte kaas. Meng de tomatenblokjes, kappertjes peterselie met de rest van de olie tot een salsa. Breng op smaak met peper.

Neem de bloemkool uit de oven, verdeel de plakken over de borden en verdeel de tomatensalsa en de feta erover.

Lekker met geroosterde aardappelen of pasta.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s