Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Pizza met aardappel, rozemarijn en blauwe kaas

Een reactie plaatsen

pizza aardappel blauwe kaas

Deze ‘witte’ pizza, belegd met plakjes gekookte aardappel, gekarameliseerde ui, blauwe kaas en rozemarijn smaakt heerlijk!

Het lekkerst natuurlijk op een zelfgemaakte pizzabodem, maar een kant-en-klare (koelverse) pizzabodem is een goed en snel alternatief!

Het recept komt uit Veg van Hugh Fearnley-Whittingstall.

Ingrediënten:

  • pizzadeeg, 3-4 pizzabodems, of koelvers pizzadeeg
  • 4 middelgrote uien, in vieren en in dunne plakjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels rozemarijn, de blaadjes fijngesneden
  • ongeveer 200 gram koude, gekookte aardappels, in plakjes van 2-3 mm dik
  • 150 gram blauwe kaas, zoals gorgonzola, verkruimeld of in grotere stukken
  • zout en peper
  • rucola voor eroverheen

Verwarm de oven voor op 250 graden.

Verhit de olie in een koekenpan en voeg de uien toe. Als ze beginnen te sissen, draai je het vuur laag en fruit je ze 15 minuten langzaam  terwijl je af en toe roert, tot ze zacht en goudkleurig zijn. Haal van het vuur en voeg de knoflook, rozemarijn, zout en peper toe.

Rol het pizzadeeg dun uit op een met bloem bestrooid werkblad tot het formaat van de bakplaat (het zelfgemaakte deeg is voldoende voor 2 bakplaten) of tot 3-4 ronde pizzabodems.

Verdeel de uien over de pizzabodem(s), dan de aardappels en daarna de blauwe kaas. Breng op smaak met zout en peper.

Besprenkel eventueel nog met een beetje extra olijfolie en bak de pizza 10-12 minuten tot de bodem knapperig is en de bovenkant borrelt. Dien op met veel rucola.

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s