Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Spinazietaart

Een reactie plaatsen

 

spinazietaart

Een lekkere, eenvoudige spinazietaart met feta, die zowel warm als koud lekker is!

Het recept stond onlangs in het supermarktmagazine Boodschappen.

Ingrediënten:

  • 1 rol koelvers bladerdeeg of 5-6 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui of 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 900 gram spinazie, panklaar
  • 4 eieren
  • 200 ml kookroom
  • 1 eetlepel gehakte verse kruiden, zoals basilicum, tijm en/of rozemarijn (of 1 theelepel gedroogd)
  • 125 gram feta, verkruimeld
  • springvorm van 24-26 cm doorsneden, ingevet of bekleed met bakpapier

Verwarm de over op 200 graden. Bekleed de springvorm met het deeg en prik gaatjes in de deegbodem. Bestrooi met een dun laagje paneermeel. Verhit de olie in een wok en fruit  hierin de ui en knoflook zonder te kleuren. Schep de spinazie erdoor totdat deze geslonken is. Giet de spinazie af in een zeef en druk het vocht er zoveel mogelijk uit.

Klop de eieren met de room, kruiden, zout en peper. Verdeel de spinazie over de deegbodem en bestrooi met de feta. Giet het eimengsel erop en bak de taart in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

Lekker met een frisse salade.

spinazietaart dichtbij

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s