Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Tofu met passata en olijven

Een reactie plaatsen

tofu met passata

Een eenvoudige en lekkere manier om tofu te bereiden. Eet er bijvoorbeeld pasta bij en een groene salade.

Het recept komt uit ‘Elke maandag lekker vleesvrij‘ en is van Andy McDonald.

Ingrediënten:

  • 1 à 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 wortel, gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, gesnipperd
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel olijven, in kleine stukjes
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 blok tofu, in dunne plakken
  • 2 eetlepels verse peterselie, gehakt

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook, wortel en bleekselderij ongeveer 5 minuten op laag vuur tot de ui glazig is. Voeg de tomaten, kappertjes, olijven en oregano toe en sudder nog ongeveer 3 minuten.

Leg de plakjes tofu in een ovenschaal. Bedek met de passata en bak dit 10 minuten in de oven.

Bestrooi met peterselie.

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s