Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Aardappelsalade met erwtjes en Perzische specerijen

Een reactie plaatsen

aardappelsalade erwtjes

Een heerlijke, kruidige en niet-vette oosterse aardappelsalade! Een fantastisch snel gerecht dat er ook nog eens heel mooi uitziet.
Wij aten het als hoofdmaaltijd met lekker brood en een groene salade erbij. Deze salade is ook heerlijk als onderdeel van een oosterse maaltijd.

Het recept komt het prachtige kookboek ‘Vegarabia – vegetarische recepten uit het midden-oosten‘ van Greg & Lucy Malouf.

Ingrediënten:

N.B. Volgens het kookboek is het een recept voor 4 personen. Echter, wij aten het met z’n 2-en op…
Dus: deze hoeveelheid is prima als bijgerecht naast een groentegerecht of gevulde salade. Eet je het als hoofdgerecht met 4 personen (met groene salade en lekker platbrood), verdubbel dan de hoeveelheden! 

  • 500 gram kleine nieuwe aardappels
  • 2 volle eetlepels plantaardige olie
  • halve theelepel mosterdzaad
  • 1 sjalot, heel fijngesnipperd
  • 2-3 teentjes knoflook, fijngestampt met een halve theelepel zout
  • halve theelepel kurkuma
  • kwart theelepel komijnpoeder
  • 1 kleine gedroogde rode chilipeper, verkruimeld
  • kwart versgemalen zwarte peper
  • 120 gram verse of diepvries erwtjes
  • 4 volle eetlepels koriander, in reepjes gesneden
  • partjes limoen, yoghurt en eventueel warm platbrood, voor erbij

Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten in gezouten water beetgaar. Laat uitlekken in een vergiet en laat afkoelen tot je ze kunt beetpakken. Schil ze en snijd in blokjes van 1 cm.

Verhit de olie in een koekenpan en bak het mosterdzaad 1 minuut op hoog buur totdat de zaadjes beginnen te springen. Doe de sjalot en knoflookpasta erbij, gevolgd door de specerijen, en bak ongeveer 10 minuten op laag vuur, af en toe roerend, totdat de ui glazig en zacht is.

Kook intussen de erwten 2-3 minuten in kokend water en laat goed uitlekken.

Voeg de aardappels en erwten toe aan het kruidige mengsel en roer alles voorzichtig door elkaar. Bak 2-3 minuten op laag vuur en breng indien nodig verder op smaak. Haal van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Roer de koriander erdoor en serveer met partjes limoen, yoghurt en platbrood.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s