Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Pittige geroosterde tomatensoep met couscous

Een reactie plaatsen

pittige geroosterde tomatensoep boven

Een heerlijke en eenvoudig te bereiden tomatensoep. En ánders dan ‘gewone’ tomatensoep doordat de tomaten eerst in de oven geroosterd zijn, er kokosmelk en harissa is toegevoegd. Je schenkt de soep bovenop een paar eetlepels gare couscous, en dat is een erg smakelijke toevoeging!

Het recept komt van de kookblog Connoisseurus Veg van Alissa Saenz.

Ingrediënten:

  • 1 kilo roma-tomaten, gehalveerd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 knoflookteentjes, gesnipperd
  • 500 ml groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel harissa, plus eventueel extra voor eroverheen
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout en peper
  • ongeveer 100 – 150 gram gare couscous
  • verse koriander of peterselie

Verhit de oven tot 180 graden. Verdeel de halve tomaten op een met bakpapier beklede bakplaat (snijkant naar beneden) en bestrijk de bovenkanten met een eetlepel olijfolie.
Rooster ze ongeveer 45 minuten, tot de velletjes gaan rimpelen. Laat ze dan een paar minuten afkoelen en verwijder voorzichtig de velletjes.

Verhit, terwijl de tomaten afkoelen, een eetlepel olijfolie in een soeppan en voeg de ui toe, bak ongeveer 5 minuten zachtjes tot de ui zacht is. Voeg dan de knoflook toe en bak zachtjes nog een minuutje mee. Voeg dan de bouillon, kokosmelk, harissa, paprika en geroosterde tomaten toe. Zet het vuur hoger en breng aan de kook. Laat het dan op een zacht vuur ongeveer 10 minuten koken.

Pureer de soep vervolgens met de staafmixer, breng daarna weer aan de kook en laat nog 5 minuten doorkoken tot het iets dikker wordt. Breng op smaak met zout en peper.

Schep 2 eetlepels couscous in iedere kom en schep de soep daar bovenop.

 

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach en trainer met mensen met werk- en levensvragen en ben auteur van het boek 'Schrijf je Loopbaan'. Ik houd o.a. van schrijven, dichten, vegetarisch koken en wandelen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.