Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Salade van geroosterde wortelen met dadels, waterkers en Marokkaanse dressing

Een reactie plaatsen

salade wortel

Deze salade smaakt zoals ze eruit ziet: verrukkelijk – met geroosterde wortelen, medjool dadels, geitenkaas en hazelnoten en een heerlijke, pittige dressing.

Het recept komt uit Vegarabia van Greg & Lucy Malouf.

Ingrediënten:

  • 60 gram hazelnoten, geroosterd en grofgehakt
  • 400 gram babywortels of kleine bospeen, met het loof eraan
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel granaatappelmelasse
  • 2 volle eetlepels tijmblad
  • versgemalen zwarte peper en zout
  • 2 volle eetlepels olijfolie
  • 1 sjalot, in dunne ringen
  • 55 gram )2 flinke handenvol) waterkers of molsla (of andere sla), grofgesneden
  • 6 medjooldadels, ontpit en in stukjes
  • 80 gram zachte geitenkaas, verkruimeld

Marokkaanse dressing:

  • 1 teentje knoflook, fijngestampt met halve theelepel zout
  • 1/4 theelepel komijn
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel mild paprikapoeder
  • 1/4 theelepel Turkse rode chilivlokken (pul biber). Houd je niet zo van pittig, doe dan iets minder en proef eerst
  • sap van 1 citroen
  • wat honing
  • 2 volle eetlepels extra virgine olijfolie
  • scheutje oranjebloesemwater, optioneel

Verwarm de oven op 200 graden. Boen of schrap de wortels en laat een deel van het loof en de uiteinden zitten. Leg de wortels in een bakblik met dikke bodem, besprenkel met de honing en granaatappelmelasse en bestrooi met tijm en flink wat peper en zout. Verdeel de olie erover en rooster in 25-30 minuten in de oven totdat de wortels bruin en gaar zijn. Haal uit de oven en zet apart.

Maak intussen de dressing. Doe hiervoor alle ingrediënten in een schone pot met deksel en schud goed.

Doe de sjalot met de sla, de dadels en hazelnoten in een grote schaal. Doe de warme wortels erbij en zoveel dressing dat alle licht met dressing is bedekt. Verdeel over de borden, bestrooi met geitenkaas en serveer direct, het liefst als de wortels nog een beetje warm zijn.

salade wortel ovenschaal

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s