Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Avocadosalade met aarbeien, frambozen en feta

Een reactie plaatsen

avocadosalade

Dit is een verrukkelijke salade, een aanwinst voor m’n voorraad salade-recepten! De combinatie van aardbeien, avocado, grote witte bonen en frambozen met limoenmayonaise is echt heerlijk!

Het recept staat in de laatste Allerhande.

Ingrediënten:

  • 1 blikje reuzenbonen of limabonen (netto ongeveer 255 gram), afgespoeld en uitgelekt
  • 250 gram aardbeien
  • 1 avocado
  • 1 limoen, schoongeboend
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 150 gram feta, in blokjes
  • 75 gram veldsla
  • 125 gram frambozen

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in kwarten. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in reepjes.

Rasp de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Meng het limoenrasp en de sap met de mayonaise tot een dressing.

Verdeel de veldsla over een platte schaal. Verdeel de bonen, aardbeien, avocado, feta en frambozen erover. Besprenkel met limoendressing. Maal er wat verse peper over.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s