Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Salade van bleekselderij, peer, amandelen en waterkers

Een reactie plaatsen

bleekselderijsalade

Een erg lekkere, frisse en verrassende salade met bleekselderij, waterkers, geroosterde amandelen, peer, dadels en fenegriek kaas!

Een heerlijk lunch- of bijgerecht, bijvoorbeeld met in de oven geroosterde aardappeltjes.

Het recept komt uit Lekker (w)eten van de Ekoplaza.

Ingrediënten:

  • 50 gram amandelen, met vlies
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • scheut olijfolie
  • peper en zout
  • 6 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 1 conference peer, geschild, in kleine blokjes
  • 100 gram gewelde dadels, in reepjes
  • 50 gram fenegriekkaas, in blokjes
  • bosje waterkers

Rooster de amandelen een paar minuten in een droge koekenpan, schud regelmatig en zet opzij.

Klop een vinaigrette van de azijn met het sjalotje en giet er al kloppend een goede scheut olijfolie door. Breng op smaak met peper en zout.

Hussel de bleekselderij en peer met vinaigrette naar smaak in een kom. Meng de amandelen, de dadels, de kaas en de waterkers erdoor.

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s