Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Preisoep met mais

Een reactie plaatsen

preisoep met mais

Lekker en eenvoudige aardappel-preisoep met mais en kokosmelk.

Het recept vond ik in het supermarktmagazine Boodschappen.

Ingrediënten:

  • 3 preien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 grote kruimige aardappelen, in stukken
  • 800 ml groentebouillon (i.p.v. kippenbouillon zoals in het recept staat)
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 blikje (ongeveer 250 gram) mais, uitgelekt

Snijd een halve prei in dunne ringen en houd apart. Verdeel de rest van de prei in stukken. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui met het kerriepoeder. Voeg de aardappels, prei en bouillon toe en kook in 15-20 minuten gaar met het deksel op de pan.

Pureer de soep en meng de kokosmelk en de mais erdoor. Verwarm nog even zonder te koken. Garneer de soep met de ringetjes prei.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s