Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Pastasalade met aubergine en noten

Een reactie plaatsen

pastasalade aubergine

Verrassend lekkere pastasalade met een paprika-yoghurt-notensaus, gebakken aubergine met dille, bestrooid met macadamianoten!

Het recept vond ik in de Allerhande.

Ingrediënten:

  • 2 aubergines
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 200 gram mini-penne
  • 140 gram gezouten macadamianoten, grof gehakt
  • 1 pot gegrilde paprika, 295 gram, uitgelekt
  • 1 citroen
  • 6 eetlepels yoghurt
  • 15 gram dille, fijngesneden

Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Verhit 4 eetlepels olie in een hapjes pan. Bak de aubergine in 12 minuten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spel onder koud stromend water.

Hak ondertussen de noten grof en snijd de paprika in stukken.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft uit. Doe de paprika, de helft van de noten, het citroensap en -rasp, de yoghurt en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de paprikadressing door de pasta en schep de aubergine om met de dille en de rest van de noten. Schap dit auberginemengsel voorzichtig door de pasta.

 

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s