Heel simpel en ontzettend lekker en rijk van smaak is deze couscoussalade met koriander, munt, peterselie, salade-uitjes, komkommer, limoen, witte kaas en amandelen! Een aanrader!
Het recept stond onlangs in de Allerhande.
Ingrediënten:
- 1 bosje salade-ui, ongeveer 6 stuks, in ringetjes
- 250 gram (volkoren spelt) couscous
- 1 theelepel zout
- 15 gram munt
- 15 kram koriander
- 20 gram platte peterselie
- 1 komkommer
- 1 limoen,
- 1 potje witte kaasblokjes in olie (Arla Alpetina)
- 100 gram gerookte amandelen
Houd de donkergroene ringetjes van de salade-ui apart. Doe de couscosu in een schaal met de witte en lichtgroene uiringetjes en het zout en schenk er 250 ml kokend water over. Roer een keer door en laat 10 minuten staan.
Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Snijd ook de koriander en peterselie fijn. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes.
Rasp de groene schil van de limoen boven de couscous en pers de vrucht erboven uit. Roer de couscous los met een vork (of met je vingers). Voeg de witte kaasblokjes met de helft van de olie ui het potje toe aan de couscous. Doe de kruiden en de komkommer erbij en schap om. Breng op smaak met peper en zout.
Bestrooi met de donkergroene uiringetjes en de amandelen. Lekker met falafelballetjes.