Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Couscous met geroosterde pompoen, kikkererwten en rozijnen

Een reactie plaatsen

couscous-met-pompoen

Dit is een lekker, gezond en voedzaam maal dat goed past bij nazomerse, soms al wat herfstige dagen.
De pompoen is in honing geroosterd en de couscous is op smaak gebracht met sinaasappelsap en specerijenmix ras el hanout.

Het recept vond ik in de laatste Allerhande.

Ingrediënten:

  • 1 flespompoen, ongeschild, pitten verwijderd, in blokjes van 1 cm
  • 2 eetlepels honing
  • 200 gram (volkoren)couscous
  • 1 sinaasappel
  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 75 gram rozijnen
  • zeezout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de blokjes pompoen met de honing en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ongeveer 20 minuten in de oven tot de pompoen gaar is. Schep halverwege een keer om.

Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.
Meng de couscous met sinaasappelrasp en -sap, de kikkererwten, olie, ras el hanout en de rozijnen.

Bestrooi de pompoen met het zeezout en verdeel over de couscous. Serveer warm, lauwwarm of koud. Lekker met feta of falafelballetjes.

 

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s