Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Maiskoekjes

Een reactie plaatsen

maiskoekjes

Oh wat zijn ze lekker, deze maiskoekjes – zowel warm als koud. En makkelijk en snel te maken!
Lekker bij een rijstgerecht of als snack.

Het recept stond onlangs in de Allerhande.

Wij aten ze met ‘Libanese vuile rijst‘.

vuile-rijst-met-maiskoekjes

Ingrediënten:

  • 1 ei
  • 150 ml melk
  • halve theelepel zout
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 blikje mais, 300 gram, uitgelekt
  • 2 bosuitjes, in ringetjes gesneden
  • 3 takjes selderij, fijn gesneden
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 50 ml olie

Klop het ei los met de melk en het zout. Zeef het bakmeel boven een kom en maak in het midden een kuiltje. Giet het eimengsel in het kuiltje en kop met een garde of mixer tot een glad beslag. Roer de mais, bosui, selderij en sambal door het beslag.

Verhit wat olie in een koekenpan. Schep met behulp van 2 lepels 3-4 porties beslag in de pan (doorsneden ongeveer 5 cm) en strijk glad. Bak de koekjes in ongeveer 2 minuten per kant op middelhoog vuur lichtbruin en gaar. Herhaal tot het beslag op is.

Je kunt de maiskoekjes goed warm houden in de oven op 70 graden of op een warm bord onder aluminiumfolie.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s