Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Courgettesalade met crumble

Een reactie plaatsen

courgettesalade-met-crumble

Dit is een erg lekkere rauwkostsalade, met een heerlijke dressing én en een crumble van noten en olijven.

Het recept stond onlangs in de vegetarische kookrubriek van Sonja van de Rhoer in de Verdieping van Trouw.

Ingrediënten:

Voldoende voor een voor- of lunchgerecht voor 4 personen, of voor een hoofdgerecht voor 3 personen met lekker brood (focaccia) erbij.

Voor de crumble:

  • 50 gram walnoten, hazelnoten óf pijnboompitten, grof gehakt
  • 50 gram zwarte olijven zonder pit, grof gehakt
  • 50 gram paneermeel
  • 25 gram zachte boter
  • 2-3 theelepels gedroogde oregano

Voor de salade:

  • 2 courgettes
  • 2 rode paprika’s

Voor de dressing:

  • 3 eetlepels witte wijn(azijn)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel water of groentebouillon
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper
  • bieslook
  • eventueel: 75 – 100 gram zachte geitenkaas

Verwarm de oven voor op 200 graden. meng de noten/pijnboompitten met de olijven, paneermeel, boter en oreganoblaadjes. Strijk de crumble uit op een (deel van een) met bakpapier beklede bakplaat, ongeveer 1,5 cm dik. Bak de crumble in ongeveer 12-15 minuten knapperig en goudbruin. Kijk na 8-10 minuten even of de bovenkant niet te bruin wordt, in dat geval afdekken met aluminiumfolie.

Snijd dunne linten (‘spaghetti’) of met een kaasschaaf dunne plakken van de courgettes. Maak de paprika’s schoon en snijd deze in heel dunne halve ringen.

Klop een dressing van de wijn(azijn), olijfolie, bouillon/water, geperst teentje knoflook, zout, peper en fijngeknipte bieslook. Wil je een wat rijkere salade, pureer dan de zachte geitenkaas erdoorheen (lekker!). Meng de courgetteslierten met de dressing.

Verdeel de paprikaringen over de borden. Druppel eventueel wat olijfolie over de paprika. Leg de courgettespaghetti erop. Verdeel de crumble erover.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s