Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Havermoutmuffins met blauwe bessen

Een reactie plaatsen

havermoutmuffins

Mmmm, mooi en lekker zijn ze, deze havermoutmuffins met wortel en blauwe bessen!

Het recept stond onlangs in de Allerhande.

Ingrediënten (voor ongeveer 12 stuks):

  • 200 gram winterpeen
  • 275 gram volkorenmeel
  • 1 mespunt zout
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 150 gram rietsuiker
  • 3 eetlepels honing
  • 310 ml karnemelk
  • 1 ei
  • 80 ml koolzaadolie
  • 150 gram blauwe bessen
  • 75 gram havermout
  • 12 papieren cupcakevormpjes
  • muffinvorm
  • bakpapier

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil en rasp de winterpeen.

Men in een grote kom het meel, zout, bakpoeder, kaneel en suiker.

Meng in een andere kom de honing, karnemelk, het ei en de olie tot een gladde massa. Voeg toe aan het meelmengsel en spatel goed door elkaar. Roer er voorzichtig de winterpeen, bessen en havermout door.

Doe de papieren cakevormpjes in de muffinvorm. Verdeel hier met 2 lepels het beslag over. Bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar. Steek er tegen het einde van de baktijd een satéprikker in. Komt deze er schoon uit, dan zijn de muffins klaar. Neem ze uit de oven en laat in de vorm afkoelen.

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s