Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Ontbijtcake met pecannoten en banaan

2 reacties

cake-rooster

Het is heel fijn om je dag te beginnen met een plak van deze heerlijke, voedzame en gezonde ontbijtcake. De cake is gemaakt van amandelmeel, havermout, bananen, eieren en is gevuld met cranberry’s, pecannoten, gember en geraspte kokos. Gezoet met een beetje ahornsiroop en bovenop lekkere zoete dadels! Echt, je wilt de hele dag wel ontbijten!
En wat erg handig is: je kunt plakjes cake invriezen en zo wel 3 maanden bewaren.

Het recept stond onlangs in de Allerhande.

Ingrediënten:

  • 4 rijpe bananen
  • 4 eieren
  • 100 gram kokosolie
  • 50 ml ahornsiroop
  • 2 cm verse gember
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel zout
  • 200 gram amandelmeel
  • 100 gram havermout
  • 50 gram kokoschips of geraspte kokos
  • 100 gram pecannoten
  • 50 gram gedroogde cranberry’s
  • 200 gram dadels, zonder pit
  • cakevorm 30 cm

Verwarm de oven voor op 160 graden. Pel de bananen, breek ze in stukken en doe in de keukenmachine. Voeg de eieren, kokosolie en ahornsiroop toe. Schil de gember, snijd in kleine stukjes en doe samen met de kaneel en het zout ook in de keukenmachine. Maal tot een glad beslag en schenk in een ruime kom.

Meng het amandelmeel, de havermout, kokoschips, pecannoten en cranberry’s met een spatel door het beslag.

Bekleed de cakevorm met bakpapier. Schenk het beslag in de vorm. Verdeel de dadels er gelijkmatig over en duw ze erin. Bak de cake ongeveer 50 minuten. Steek er tegen het einde van de baktijd een satéprikker in. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Neem uit de oven en laat in de vorm helemaal afkoelen.

Tip: snijd de cake inplakken en verpak elk plak cake in vershoudfolie. Zo kun je ze maximaal 3 maanden bewaren in de vriezer.

cake-plakjes  cake-plastic

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

2 thoughts on “Ontbijtcake met pecannoten en banaan

  1. Volgens mij is dit het recept van Yvette van Boven.

    • Misschien wel Greet, ik vond het recept in de Allerhande, en daar stond de naam van Yvette niet bij. Waarschijnlijk is het een variant, er zijn immers heel veel recepten voor ‘gezonde’ cake met banaan en zonder suiker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s