Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Aardappelsoep met geroosterde amandelen, druiven en feta

Een reactie plaatsen

aardappelsoep

Verrukkelijk en heel simpel, dat is deze soep. De basis is een eenvoudige aardappelsoep die je ‘versiert’ met lente-uitjes, geroosterde amandelen, druiven en feta.

Heerlijk als maaltijdsoep met lekker brood of als voorgerecht.

Het recept komt uit de vegetarische kookrubriek van Sonja van de Rhoer in de Verdieping in Trouw.

Ingrediënten (maaltijdsoep voor 3 personen, voorgerecht voor 4-5):

  • 600 gram kruimige aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd of geperst
  • olijfolie voor het bakken
  • 8 dl groentebouillon
  • 1 laurierblaadje
  • 60 gram geroosterde amandelen, grofgehakt
  • 150 gram feta, verkruimeld
  • 100 gram witte pitloze druiven, gehalveerd
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • olijfolie extra vierge

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en bak de ui en knoflook zachtjes glazig. Voeg de aardappelen en de bouillon toe plus het laurierblaadje. Kook de aardappelen, afgedekt, in ongeveer 15 minuten zacht. Verwijder het laurierblad. Pureer tot een gladde soep, voeg zo nodig nog iets bouillon toe en warm goed door.

Serveer de soep met de amandelen, feta, druiven, lent-ui en een scheutje olijfolie extra vierge.

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s