Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Geroosterde pastinaak met citroen, tomaat en peterselie

Een reactie plaatsen

geroosterde-pastinaak

In de over geroosterde pastinaken – zo simpel en zo lekker! Ze smaken al prima met alleen wat olijfolie, zout en peper – maar dit recept geeft ze nog wat extra’s waardoor ze, voor zover mogelijk, nóg lekkerder worden.

Wij aten er in de oven geroosterde aardappeltjes en een vegetarisch braadworstje bij.

Het recept komt uit de kookrubriek van Rianne Buis in De Verdieping in Trouw.

Ingrediënten:

  • ongeveer 750 gram pastinaken
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • extra vierge olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 grote, rijpe tomaat, of 2 kleinere, in blokjes
  • klein bosje platte peterselie, fijngehakt

Schrob de pastinaken schoon en snijd ze eerst middendoor: het dikke stuk los van het dunne. Snijd ze vervolgens in ongeveer even dikke repen, zodat ze gelijkmatig garen. Boen de citroen schoon en rasp de schil fijn. Pers 1 citroenhelft uit. Schep de pastinaakrepen in een schaal om met citroenrasp, citroensap, knoflook, ongeveer 75 ml olijfolie, zout en peper.

Spreid de pastinaken zoveel mogelijk in 1 laag uit in een grote ovenschaal of op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze in ongeveer 30 minuten mooi goudbruin en gaar. Schep tussentijds een keer om.

Neem de geroosterde pastinaken uit de oven en schep er meteen de tomaat en peterselie door. Schep op ieder bord de groenten met wat van de geurige olie.

Ook lekker met aardappelpuree.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s