Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Aardappels met kaas uit de oven en een gevulde salade met ei

Een reactie plaatsen

aardappel-oven-plus-sla

Simpel, leuk en érg lekker, deze in de oven gebakken aardappelen met kaas en tijm. Heerlijk met deze gevulde salade met een gekookt eitje.
Je kunt de aardappelen of de salade natuurlijk ook los van elkaar eten.

Dit recept zat vorige week in maaltijdbox De Krat.

aardappel-oven-bakpapier

Ingrediënten:

  • 1 kilo lekkere vastkokende aardappelen
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels bieslook
  • 1 eetlepel geriste tijm
  • 100 gram Kinderdijker kaas (of een andere smakelijke kaas, bijv. extra belegen boerenkaas, cheddar, of Appenzeller voor een Zwitsers tintje)
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 stronkjes roodlof
  • halve krop (Romaine) sla
  • 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
  • 1 bakje tuinkers
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 4 eetlepels olijfolie voor dressing
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • suiker (naar smaak)
  • 5 eetlepels olijfolie
  • grof zeezout
  • versgemalen zwarte peper

Kook water in de waterkoker. Was de aardappelen, halveer de grote exemplaren en zet ze net onder water met flink wat zout. Kook net aan gaar in ongeveer 15-20 minuten vanaf het moment dat het water weer kookt. Verwarm de oven op 225 graden.

Begin met de salade. Kook de eieren 6-7 minuten, half hard. Maak de dressing door de zure room, olijfolie, bieslook, witte wijnazijn, zout, peper en een klein beetje suiker door elkaar te kloppen. Zet even weg.

Druppel 1/3 van de olijfolie over een bakblik met bakpaier en leg daar de warme aardappelen op. Plet ze met een pureestamper zodat ze openbarsten maar nog niet uit elkaar vallen. Verdeel er nu met een kwatje flink de rest van de olijfolie overheen. Bestrooi met grof zeezout en tijm. Laat ze ongeveer 20 minuten bakken in de oven tot ze mooi bruin zijn.

Rasp de kaas alvast en strooi die na ongeveer 15 minuten van de baktijd over de aardappelen. Bak ze dan nog de laatste 5 minuten in de oven.

Ga verder met de sla. Pel de eieren en snijd ze in kwarten. Snijd de bleekselderij in stukjes, trek de roodlof uit elkaar en snijd de sla in repen. Was met behulp van en slacentrifuge en hussel door elkaar in een slakom.
Bestrooi met de fijngehakte peterselie en knip de tuinkers erover heen. Verdeel de uitgelekte kappertjes en eieren erover. Bestrooi met wat zout en peper uit de molen.

Maal ook nog wat peper over de geplette aardappelen. Serveer ze met de salade en zet de dressing erbij op tafel of roer door de salade.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s