Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Zoete aardappel-broccolisoep

2 reacties

zoete-aardappel-soep

Dit is een hele smakelijke en makkelijke soep van zoete aardappel en broccoli, die ook nog eens low-budget is.

Het recept vond ik op de website Jamie Magazine.

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2-3 zoete aardappels (ongeveer 550 gram), geschild en in stukjes van 2 cm
  • 750 ml groentebouillon
  • 200 gram broccoli
  • 2 theelepels harissa

Verhit de olie in een pan en fruit daarin de ui in 5-7 minuten zacht.

Bak dan de knoflook 2-3 minuten mee, en voeg dan de zoete aardappels en de bouillon toe.
Breng aan de kook en laat 15 minuten koken of tot de aardappelstukjes zacht zijn.

Stoom de broccoli 3-5 minuten (of kook kort max. 3 minuten).

Mix het zoeteaardappelmengsel en de broccoli met een staafmixer of in de keukenmachine.

Verwarm de soep en roer er voor het serveren de harissa door.

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

2 thoughts on “Zoete aardappel-broccolisoep

  1. Een heerlijk soepje!!! Groeten Irene

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s