Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Linzensalade met avocado en sinaasappel-muntdressing

Een reactie plaatsen

linzensalade-schaal

Deze heerlijke en eenvoudige linzensalade met courgette, avocado, rozijnen, geitenkaas en amandelen is ideaal op een drukke doordeweekse dag.

Het recept stond een tijdje terug in supermarktmagazine Boodschappen.

Ingrediënten:

  • 1 groot blik linzen (400 gram) en 1 klein blikje linzen
  • 75 ml olijfolie
  • 1 courgette, in blokjes van 1 cm
  • 1 bosje munt
  • 1 sinaasappel, schoongeboend
  • 2 avocado’s, in blokjes
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram gerookte amandelen, grof gehakt
  • 125 gram zachte geitenkaas, verkruimeld

Giet de linzen af, spel ze met koud water en laat ze uitlekken. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de courgetteblokjes ongeveer 3 minuten. Laat ze afkoelen. Leg enkele muntblaadjes apart voor de garnering en hak de rest.

Rasp de schil van een halve sinaasappel en pers de hele vrucht uit. Meng het sap en de rasp met de rest van de olijfolie en voeg de rozijnen en zout en peper toe.

Schep de dressing, de courgette, avocado, amandelen en gehakte munt door de linzen. Bestrooi de salade met de geitenkaas en garneer met de muntblaadjes.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s