Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Ricotta-mandarijncake

2 reacties

mandarijnencake

Ik bakte deze cake vorig weekend voor  mijn verjaardag en hij viel zeer in de smaak.
Het is een heerlijke frisse cake, dankzij de ricotta en de mandarijnenrasp. En makkelijk te maken, kan niet mislukken, dus…een aanrader!

Het recept stond onlangs in supermarktmagazine Boodschappen.

Ingrediënten:

  • 150 gram boter, op kamertemperatuur
  • 125 gram suiker
  • 250 gram ricotta
  • rasp van 3 mandarijnen
  • 3 eieren
  • 250 gram bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • cakevorm van 23 cm, ingevet

Verwarm de oven op 160 graden.
Klop de boter met de suiker in ongeveer 5 minuten tot een luchtig mengsel. Voeg de ricotta en mandarijnrasp toe en klop tot een egaal mengsel.

Voeg de eieren een voor een toe en klop ongeveer 3 minuten goed door.
Zeef de bloem met het bakpoeder erboven en roer goed door.

Schenk het beslag in de cakevorm en bestrooi met het amandelschaafsel.

Bak de cake in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

2 thoughts on “Ricotta-mandarijncake

  1. Hi Hi,

    Kan ik bij de mandarijnencake het bakpoeder ook vervangen door wijnsteenbakpoeder of natrium bicarbonaat???

    Mvrgr

    Thalia Hubrecht Lambermontstraat 16/4 2000 Antwerpen

    >

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s